Tak jak się spodziewaliśmy klimat jest tu dość surowy,zanim dotarliśmy na kliff na dole była całkiem dobra pogoda,ale niestety na górze powitał nas bardzo silny wiatr i deszcz ledwo utrzymaliśmy flagę!!! i na dodatek była mgła widoczność taka jak widać na fotkach ale daliśmy radę cyknęliśmy kilka zdjęć godzina była 00:48 a tu dalej praktycznie widno fajne uczucie wypiliśmy jeszcze gorącą herbatkę w restauracji i poszliśmy spać,rano pogoda bez zmian spojrzałem w pogodę i miało tak być jeszcze przez kilka dni pokręciliśmy się jeszcze chwilę po sklepikach i opuściliśmy Koniec Świata :-)
Przylądek Północny
Kiedy unoszące się nad oceanem chmury tworzą bajecznie kolorowy dywan, a dzień polarny już się kończy, miejsce to staje się jednym z najbardziej niezwykłych na świecie. Na kontynencie nie można iść dalej na północ – to kraniec Europy i koniec świata.
Zorza polarna
Przylądek Północny, leżący w bezkresnym regionie Finnmark, jest jednym z wielu miejsc w Norwegii Północnej, w których można obserwować zorzę polarną.